Georges du Verdon II

Veen, Pieter van

Code

Gorges du Verdon II – VEP9611C

Grootte

73 x 83

Peer van Veen


(van zijn website)
Na een aanzienlijke loopbaan in creatief onderwijs, met gastdocentschappen in binnen- en buitenland (Frankrijk en Ierland), maar ook kunsthistorisch onderwijs heeft Peer van Veen (Tilburg, 1936) in het voorjaar van 2004 besloten alleen nog voor zichzelf te werken.
Hij beheerst diverse technieken: olieverf, aquarel, pentekeningen en pastelkrijt. Door de aanschaf van een drukpers verdiept hij zich momenteel in diverse grafische technieken. Tekenen en schilderen is een passie van hem en daarom wil hij zich niet beperken in zijn materiaalkeuze. Hierdoor ontstaan er ook ‘kruisbestuivingen’ tussen techniek en materiaal: welhaast schilderen met pastel of tekenen met verf.
Ook de thema’s in zijn werk zijn divers: landschappen, stillevens met ongebruikelijke voorwerpen, modellen en portretten. Zijn landschappen in het bijzonder spreken zeer tot de verbeelding. Deze komen tot stand tijdens of na zijn omzwervingen door de Franse Provence en Languedoc. Peer geen klassieke landschapsschilder. Zijn vergezichten, zonnebloemvelden of karakteristieke dorpen komen altijd enigszins gestileerd op papier of doek. Twente en de Achterhoek zijn ook een blijvende inspiratiebron met de houtwallen, de beken en de boerderijen en natuurlijk de onvolprezen IJssel met zijn fraaie wolkenluchten en reflecterende wateroppervlak. 

Reserveer: Gorges du Verdon II – VEP9611C